Centrul de Imagistica Medicala Radiologica Plus efectueaza imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru diagnosticarea unor afectiuni de tipul tumorilor, afectarilor vasculare (sangerari, anevrisme), infectii, leziuni traumatice ale aparatului osteo-articular, etc.

Este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice neinvazive si neiradiante folosite in prezent in spitale, cu ajutorul careia se pot obtine imagini de rezolutie si claritate superioare ale interiorului organismului uman. Pot fi obtinute imagini din aproape orice zona a organismului, sub orice unghi.

Rezonanta magnetica nucleara (RMN), titulatura inlocuita in ultimii ani cu cea de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), din cauza conotatiei negative a cuvantului "nuclear" (procedura nu implica folosirea de substante radioactive), este o procedura de a obtine imagini ale diferitelor parti ale organismului fara utilizarea razelor X, asa cum se intampla in cazul radiografiei traditionale si a tomografiei computerizate. Un scaner IRM consta, in mare, dintr-un magnet de mari dimensiuni in interiorul caruia este asezat pacientul. O antena radio este folosita pentru a transmite semnale spre organism, dar si pentru a receptiona ceea ce se intoarce dinspre corpul pacientului. Aceste semnale receptionate sunt transformate in imagini de catre un calculator atasat scanerului.

Informatiile obtinute prin IRM pot fi stocate si salvate intr-un computer. De asemenea pot fi facute poze sau filme daca situatia o cere. In anumite cazuri se poate utiliza o substanta de contrast pentru a vizualiza mai clar anumite structuri ale corpului.

 PERSONAL:

  • Prof. Univ. Dr. Silviu BRAD
  • Dr. Alina MALIȚA
  • Dr. Ioana NEGRĂU

Pentru mai multe informatii(detalii) click aici

Înapoi